Zo zet jij met gemak een overheerlijk visgerecht op tafel!

3 juli 2023

Vis wordt gauw vergeten bij een barbecue. Erg zonde, want je maakt er de heerlijkste gerechten mee. Wij leggen je dan ook graag uit hoe jij binnen een handomdraai, zonder troep of gedoe, een overheerlijk visgerecht op tafel zet!

Vis is gemakkelijk te bereiden, ligt supersnel op je bord en is ook nog eens licht verteerbaar. Leg daarom deze zomer eens wat vis op de barbecue. Combineer het met wat lekkere groenten en je hebt binnen no time een volwaardige maaltijd op je bord.

Een bakje vis

Een van de redenen waarom veel mensen niet voor vis kiezen wanneer ze gaan barbecueën, is omdat de vis zo makkelijk kleeft aan het rooster. Het omdraaien van de vis gaat hierdoor niet vlekkeloos, je ervaart tijdens het eten niet de optimale smaaksensatie en achteraf kan je ook nog de troep opruimen.

 

Met onze barbecue-bakjes geniet jij zorgeloos van een kwalitatieve maaltijd. Jouw zalm, kabeljauw of gamba-spiesjes gaan met bak en al op de barbecue. Zelfs de groenten stop je in het bakje. Géén grote schoonmaak achteraf, wél zorgeloos genieten. Nu hoef je alleen nog maar een timer te zetten en de tafel alvast te dekken. Klinkt goed, toch?

 

Smaakversterker

Naast het gemak zorgt het barbecue-bakje er ook voor dat de vis wat langer in de marinade blijft liggen. Hierdoor wordt de vis rijker van smaak en geniet je nóg meer van jouw gerecht. En met de vis en groenten in één bakje komen de twee verschillende smaken samen en versterken ze elkaar. De groenten die je het best bij vis kan eten, zijn onder andere: broccoli, bloemkool, wortels, sperziebonen, erwten, maïs, tomaten, aardappelen, kool, sla, uien en champignons. Welke het beste aansluit verschilt per type vis en gerecht. Bel of spreek ons aan bij de viskraam en we helpen je graag verder!

 

Inspiratie nodig?

Of je nou kiest voor een volledige vis, een spiesje of een papillot: met verse vis scoor je altijd. Inspiratie nodig? Bij onze vissen van de maand voegen we altijd een heerlijk recept toe waarmee je gelijk uit de voeten kan. Wat dacht je van een lekkere zalm? Of toch liever de altijd goed verkrijgbare kabeljauw?

 

Geïnspireerd? Bezoek dan Smaakvolsmaak Visspecialiteiten op dinsdag in Braamt, of op woensdag of vrijdag bij de markthal in Didam. Onze vis is verser dan vers én we vertellen je graag hoe je de mooie stukjes vis het beste kan bereiden.