Zo duurzaam is Smaakvolsmaak

1 maart 2024

Bij Smaakvolsmaak zijn wij elke dag bezig om onze ecologische voetafdruk niet onnodig groot te maken. We denken bij alles na wat voor impact dit heeft op mens, milieu of maatschappij en proberen met kleine veranderingen een grote impact te maken. Wist je bijvoorbeeld dat de bakjes in onze viskraam van suikerriet zijn en niet van plastic? Lees hier hoe wij nog meer duurzaam bezig zijn.

Heb je het over Smaakvolsmaak, dan heb je uiteraard over eten! Wij houden van lekker eten en willen niet dat het onze klanten – of die nu bij de viskraam of foodtruck staan, catering inhuren of dineren in ons kooklokaal – aan iets ontbreekt. Tegelijkertijd gruwelen we van verspilling én afval en doen we er alles aan om dit binnen de perken te houden.

Door maatwerk minder afval

Zo leveren wij altijd maatwerk-catering aan. Hierdoor kunnen we niet alleen perfect voldoen aan alle wensen van de klant, maar het zorgt er ook voor dat we niet van alles bulk inkopen en daardoor misschien wel de helft ongebruikt laten.

En áls we dan een keer met overtollig eten zitten, omdat de gasten bijvoorbeeld minder aten dan vooraf ingecalculeerd, dan willen we voedselverspilling natuurlijk voorkomen. Daarom bieden wij de klant de mogelijkheid om het overgebleven eten thuis in de koelkast te bewaren. En het mag als vanzelfsprekend beschouwd worden dat wij het afval na een cateringopdracht gescheiden afvoeren!

Biologisch afbreekbare bakjes

Respectvol omgaan met het afval dat we achterlaten doen we uiteraard ook bij onze viskraam en foodtruck. Zo gebruiken we in de viskraam bakjes van suikerriet en niet van plastic. Onze bakjes zijn gemaakt van bagasse, het vezelachtige afval wat overblijft nadat het sap uit de stengels van suikerriet is geperst. Dit maakt de bakjes volledig biologisch afbreekbaar; sterker nog: de bakjes mogen na gebruik gewoon in de groene container!

En ook de traditionele plastic vorkjes hebben we vervangen en wel voor een houten variant. En onze vis geven we mee in een papieren tas, wel zo duurzaam.

Dit kan je zelf doen

Wil je zelf ook een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld? Dat hoeft niet moeilijk te zijn! Door je eigen herbruikbare tas mee te nemen naar de markt, voorkomen we extra plastic- en papierverspilling. Tijdens ons jubileum vorig jaar hebben wij herbruikbare tasjes weggegeven vanuit onze viskraam. Misschien heb je deze nog wel thuisliggen. Kleine moeite, groot effect!