Wij gaan voor minder afval, doe je mee?

31 mei 2021

Jaarlijks gooien we per persoon ongeveer 490 kilo (!) afval weg. Een groot deel hiervan leveren we gescheiden in zodat het gerecycled wordt, maar het zou nóg beter zijn om de afvalberg te verkleinen. Daarom is het van 31 mei t/m zondag 6 juni 2021 de Week zonder Afval: dé week om samen tips uit te proberen om zo min mogelijk weg te gooien.

Ook wij zijn ons bewust van de impact dat afval heeft op onze aarde. Daarom hebben wij in ons bedrijf een aantal duurzame keuzes gemaakt:

  • In de viskraam gebruiken we bakjes van suikerriet in plaats van plastic. Deze bakjes worden gemaakt van bagasse, het pulp wat overblijft nadat de suiker uit het suikerriet is gehaald. Hierdoor zijn de bakjes 100% biologisch afbreekbaar en mogen ze na gebruik in de groene container worden gegooid.
  • De plastic vorkjes hebben we vervangen door een houten variant. En de vis wordt meegegeven in een papieren tas.
  • Ook in onze foodtrailer beperken we het gebruik van plastic tot een minimum en kiezen we voor duurzamere alternatieven.
  • Wanneer wij een cateringopdracht verzorgen spreekt het voor zich dat wij het afval gescheiden afvoeren. En blijft er wat over van de gerechten? Om voedselverspilling te voorkomen bieden wij de klant de mogelijkheid om het overgebleven eten thuis in de koelkast te bewaren.

Wil je zelf ook een bijdrage leveren aan een minder grote afvalberg? Tip van ons: neem je eigen tas mee naar de markt! Dat scheelt alweer één papieren tas 😉