Werken aan je gezondheid in onze Vitale Proeverij

25 augustus 2021

Je huisarts, je werkgever, het RIVM. Iedereen heeft erover: vitaliteit. Maar wat is het precies en nog belangrijker: hoe zorg je dat je vitaal blijft óf wordt? Dat en meer leer je in de Vitale Proeverij. Lees maar.

Lekker bewegen, gezond eten en drinken, voldoende slapen, tijd nemen voor ontspanning en weinig stress ervaren. Het zijn allemaal factoren die bijdragen aan jouw vitaliteit. Wanneer je vitaal bent, zit je lekker in je vel, ben je gezond én heb je voldoende energie. Daarom wordt vitaliteit ook wel levenslust of veerkracht genoemd.

Investeren in vitaliteit

Investeren in vitaliteit heeft veel voordelen. Niet alleen voel je je fijner, ook vergroot je de kans dat je nu én in de toekomst gezond blijft. De kans op ziektes als obesitas, diabetes en hart- en vaataandoeningen worden kleiner wanneer je een vitale levensstijl hanteert. Maar er zijn nog meer voordelen: je verkleint de kans op een burn-out, je haalt meer plezier uit je werk én uit je sociale contacten en je bekijkt de wereld om je heen een stuk positiever.

Vitale Proeverij

Aan je vitaliteit wíllen werken is de eerste stap, maar daarna begint het echte werk pas. En daar gaan we je bij helpen! In samenwerking met Geverink Leefstijlcoaching hebben wij een Vitale Proeverij samengesteld. In deze interactieve workshop over leefstijl en vitaliteit leer je welke invloed voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning heeft op jouw lichaam. Hierdoor leer je gezonde(re) keuzes maken, die passen bij jou.

Leren en proeven

Tijdens de workshop krijg je veel informatie en praktische tips, maar er is ook ruimte om met elkaar aan de slag te gaan. En natuurlijk zorgt Smaakvolsmaak voor de culinaire (en gezonde!) invulling van de avond.

Meld je aan!

Ook aan de slag met jouw vitaliteit? Bekijk alle data en meld je aan voor de Vitale Proeverij op de website van Geverink Leefstijlcoaching. De workshop vindt plaats bij Smaakvolsmaak in Loil-Didam.