In de tweede week van oktober is het De Week van Ons Eten, een landelijk initiatief om stil te staan bij wat er op je bord ligt. En vrijdag 10 oktober is het officieel Vrijdag Visdag! Waarom? Omdat vis niet alleen superlekker is, maar ook hartstikke gezond én makkelijk om klaar te maken. Wij van Smaakvolsmaak zijn natuurlijk groot fan. En we laten je graag zien hoe makkelijk het eigenlijk is om vis in je weekmenu te verwerken. Lees maar mee!
Of je nou fan bent van een knapperig gebakken lekkerbekje uit onze viskraam, of liever thuis aan de slag gaat met een stukje zalm of makreel: vis past perfect in jouw weekmenu. En nee, je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om iets lekkers op tafel te zetten. Vis is supersnel klaar, zit bomvol goede voedingsstoffen én je kunt er alle kanten mee op.
Waarom vis op vrijdag (of op welke dag dan ook)?
- Het zit vol omega 3, eiwitten en vitaminen
- Het is licht verteerbaar en past in elk dieet
- De Nederlandse visindustrie werkt steeds duurzamer en bewuster
- En: het is gewoon erg lekker
Vers, makkelijk én klaar terwijl je wacht
Heb je geen zin of tijd om zelf te koken? Ook dán is vis een optie. Bij de viskraam van Smaakvolsmaak vind je naast verse vis ook kant-en-klare vismaaltijden. Denk aan huisgemaakte pasta met zalm, vissoep en ambachtelijke vissalades.
3 snelle tips om vis in je week te verwerken
Zelf aan de slag? Vis bereid je ook heel eenvoudig en snel in je eigen keuken. Hier vind je drie tips om vis in je weekmenu op te nemen:
Tosti met twist
Doe eens makreel of tonijn op je tosti in plaats van ham/kaas. Beetje rode ui erbij, klaar!
Zalm uit de oven
Leg een stukje zalm op bakpapier, scheutje citroen en olijfolie, 15 min in de oven en genieten maar!
Vis als snack
Een haring happen, bakje kibbeling delen of lekkerbekje mee naar huis. Ook dat telt mee!
Kom naar de viskraam
Visje scoren? Je vindt onze viskraam op de volgende plekken en tijdstippen:
- Dinsdag van 11.00 tot 18.00 in Braamt (parkeerplaats tegenover Dorpshuis De Braempt)
- Woensdag van 11.00 tot 18.00 in Didam (voor de markthal)
- Donderdag van 11.00 tot 18.00 in Doesburg (bij de Dekamarkt)
- Vrijdag van 10.30 tot 18.00 in Didam (voor de markthal)