Vis bakken? Met deze 5 tips bereid je de perfecte vis

9 maart 2021

Regelmatig vis eten is niet alleen lekker, het is ook nog eens supergezond. Maar waar de gemiddelde thuiskok nog wel eens tegenaan loopt is het bakken van vis. De vis blijft plakken in de pan, valt uit elkaar of wordt droog. Herkenbaar? Door onderstaande tips toe te passen wordt vis bakken heel makkelijk.

Vis bakken: 5 handige tips

Tip #1: Laat de vis vóór het bakken op temperatuur komen
Zorg dat de vis op kamertemperatuur is voordat je hem gaat bakken. Leg de vis voor het bereiden daarom even een half uurtje buiten de koeling. Dep de vis ook gelijk even droog met een stuk keukenpapier. Dit voorkomt dat de vis tijdens het bakken uit elkaar valt.

Tip #2: Breng de vis op smaak
Bestrooi de vis licht met bloem, gemengd met wat viskruiden. Let op: gebruik niet teveel bloem om een deegkorst te voorkomen.

Tip #3: Gebruik een pan die niet te groot is
Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de vis. Een té grote pan zorgt ervoor dat boter sneller verbrandt.

Tip #4: Gebruik boter én olie
Boter bij de vis, wie kent de uitspraak niet. Ons geheim? Gebruik een combinatie van boter én (olijf)olie. Door de boter krijgt de vis een lekkere smaak en de olie zorgt ervoor dat je vis lekker knapperig blijft.

Tip #5: Geef ‘m de tijd
Laat de vis zo rustig mogelijk bakken. Schud na een aantal minuten even met de pan. Laat de vis los? Dan kun je hem voorzichtig omdraaien om de andere kant gaar te bakken. Probeer de vis zo min mogelijk tussentijds te keren.

Kies voor verse vis

Door bovenstaande tips toe te passen bak jij vanaf nu altijd een perfect stukje vis. Maar hoe goed je je best ook doet, alles valt of staat bij de keuze van de vis. Onze belangrijkste tip? Kies voor vis die écht vers is. Bij de visboer is de reis die de vis heeft afgelegd van zee naar klant over het algemeen het kortst. Vis die in de supermarkt ligt is vaak al iets langer onderweg.

Vraag het de visboer

Wil je nog meer weten over vis, tips krijgen voor het bakken van vis of weten welke vis in het seizoen is? Vraag het de visboer! Op woensdag, vrijdag en zaterdag vind je Smaakvolsmaak Visspecialiteiten voor de markthal in Didam.