Tuinfeestje organiseren? Zo doe je dat!

13 april 2022

De lente en zomer zijn bij uitstek dé seizoenen voor een tuinfeestje (al kan een winterbarbecue natuurlijk nét zo leuk zijn!). Geef jij binnenkort een feestje in je eigen tuin? Met onderstaande tips wordt het sowieso een geslaagde party.

Tip 1: Nodig de (juiste hoeveelheid) gasten uit

Een feestje zonder gasten? Dat kan natuurlijk niet. Bedenk wie je allemaal op je tuinfeestje wilt uitnodigen en verstuur de uitnodigingen op tijd. Houd hierbij wel rekening met de grootte van je tuin: het is minder leuk wanneer je gasten binnen moeten staan omdat er buiten geen plek meer is. Heb je een kleine tuin? Kies dan voor een intiem feestje. Is je tuin lekker royaal? Dan kun je uitpakken.

Tip 2: Geef je tuinfeestje een thema

Een leuk en origineel thema geeft jouw tuinfeestje nét dat beetje extra. Ga bijvoorbeeld voor een tropical party en tover jouw tuin om tot een tropisch oord, inclusief felgekleurde lampionnen, tropische cocktails en een hawaislinger voor iedere bezoeker.
Of ga voor een romantische setting met lichtslingers in de bomen, fakkels langs het tuinpad en leuke waxinelichtjes op de tafels. Zodra de avond valt verandert jouw tuin in een waar sprookje!
Laat het thema overal terugkomen: van de uitnodiging en aankleding tot aan de hapjes, drankjes en de muziek.

Tip 3: Creëer de ideale setting

Bedenk of je wilt gaan werken met statafels of iedere gast een zitplekje wil geven. Of misschien heb je liever dat alle gasten plaatsnemen aan één lange tafel? Houd in acht dat het vooral voor wat oudere gasten fijn is om een zitplekje te hebben.
Denk ook aan een back-up plan, mocht het onverhoopt tóch minder mooi weer zijn tijdens je tuinfeestje. Een partytent in de tuin kan dus uitkomst bieden. En wil je niet dat het feestje naar binnen verplaatst wanneer het afkoelt ’s avonds, regel dan een aantal terrasverwarmers of vuurkorven.

Tip 4: Regel muziek

Om de sfeer helemaal compleet te maken, mag een lekker deuntje op jouw tuinfeestje natuurlijk niet ontbreken. Maak van tevoren een leuke playlist aan op Spotify of zet alvast een kant-en-klare afspeellijst klaar. Dan hoef je op de dag zelf alleen maar een speaker box te regelen.
Ook leuk: vraag eens rond onder jouw gasten of er iemand gitaar speelt. Hiermee creëer je in een handomdraai een sfeervolle setting, helemaal wanneer de avond valt en alle gasten zich verzamelen rondom een kampvuur of vuurkorf. Wil je nóg meer uitpakken? Je kunt natuurlijk ook een professionele zanger(es) of band laten komen.

Tip 5: Entertain de kinderen

Komen er ook kinderen op je feestje? Zorg dat het ook voor hén een dag wordt om niet snel te vergeten. Creëer bijvoorbeeld een aparte ‘chill-hoek’ voor kinderen, met een tent, kussens, spelletjes, speelgoed en eigen hapjes en drankjes. En wil je helemaal de blits maken bij de jongste gasten? Met een springkussen kan hun dag niet meer stuk!

Tip 6: Verwen je gasten met lekker eten en drinken

Last but not least: op een feestje mag lekker eten en drinken niet ontbreken. Een buffet of barbecue is altijd een goed idee, of kies voor allerlei verschillende hapjes die je gasten kunnen proeven. Ook leuk: laat een foodtruck langskomen! Een foodtruck parkeert bij jou in de tuin (of op een andere plek naar keuze) en voorziet jouw gasten van allerlei lekkers.

En vergeet ook de drankjes niet! Natuurlijk kan je denken aan wijn, bier en fris, maar tijdens een zomers tuinfeestje doet een grote kan sangria of een lekker cocktail het ook altijd goed. Wordt het een warme lente- of zomerdag? Met een kruiwagen, ton of groot krat gevuld met ijskoud water blijven de drankjes lekker lang koel (en het scheelt plek in de koelkast!).

Tuinfeestje organiseren? Wij helpen!

Wil je graag een feestje geven maar heb je geen zin om zelf de hele dag in de weer te zijn? Smaakvolsmaak verzorgt met veel plezier de catering tijdens jouw tuinfeest. Alles omtrent eten bieden wij aan: de borden, het bestek, tafels voor het buffet en aankleding, maar bovenal: verrukkelijk eten. Geniet van het feestje, wij regelen de rest.