Tips voor tafelstyling

12 augustus 2021

Geef jij binnenkort een feestje? Wanneer je door ons de catering laat verzorgen, regelen wij álles op het gebied van eten. De borden, het bestek, tafels voor het buffet en bovenal: verrukkelijk eten! Wat je zelf nog kunt doen om er helemaal jóuw feestje van te maken? Tafelstyling it is!

De datum is geprikt, de catering is geregeld en de gasten hebben bevestigd dat ze komen. Jouw feestje komt steeds dichterbij, dus tijd om na te denken over de details. Natuurlijk nemen we jou met het verzorgen van de catering het meeste werk uit handen. Maar door zélf de tafelstyling te verzorgen zet je de puntjes op de i en zorg je ervoor dat het helemaal jouw feestje wordt. Inspiratie nodig? Wij geven 6 tips voor tafelstyling.

Tip #1: De juiste tafelsetting

Een chique sit-down diner, een bourgondische lunch of een hapjesbuffet; wat voor feestje je ook voor ogen hebt, met de juiste tafelsetting creëer je direct de juiste sfeer. Kies voor een chique diner bijvoorbeeld voor meerdere, intieme tafels, waarbij je de gasten eventueel voorziet van een vaste zitplaats. Bij een bourgondische of Italiaanse lunch kies je voor één lange, grote tafel waaraan iedereen plaats kan nemen. En mag het wat informeler zijn? Dan kun je denken aan statafels met hoge (bar)krukken.

Tip #2: Kies een thema

Stijlvol en elegant, een zomerse vibe of simpelweg een bepaalde kleurtint: met het thema voor jouw feestje kun je helemaal losgaan. Trek het thema door in het servies, de glazen, de decoraties op tafel, het tafellinnen, de stoelen en de tafel(s). Kies voor een stijlvolle setting bijvoorbeeld voor wit servies, kristallen glazen en wit tafellinnen. Een zomerse sfeer creëer je door te kiezen voor veel kleur, vrolijke accessoires, rotan stoelen en rieten placemats. Of regel borden, bestek en accessoires in jouw lievelingskleur. Het is immers jouw feestje!

Tip #3: Bloemen

Iedere tafel knapt op van een mooie bos bloemen. Kies de bloemen die passen bij jouw thema, dus en uitbundige bos met de mooiste zomerbloeiers of een stijlvol en ingetogen boeket. Je hoeft overigens geen hele bossen te gebruiken. Een mooi groen takje of een enkele bloem in een vaasje geeft ook een heel leuk effect.

Tip #4: Maak het persoonlijk

Niet zo leuk als die kleine, persoonlijke details. Denk hierbij aan een gepersonaliseerde menukaart of een servet met de naam van je gasten erop gedrukt. Hier ga je ongetwijfeld indruk mee maken!

Tip #5: Betrek je gasten

Vraag je gasten om kleding aan te trekken die bij jouw thema passen. Niet iedereen is fan van een dresscode, maar het kan ook al met een paar leuke accessoires, sieraden of een enkel item. Het levert in ieder geval leuke foto’s op 😉

Tip #6: Wat je niet ziet…

Last but not least: zorg voor een schoon én opgeruimd huis. Leg rondslingerende papieren – zoals folders, kranten en het boodschappenlijstje op het prikbord – uit het zicht. Dit leidt je gasten alleen maar af.

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen over het aankleden van jouw feestje? Voor nog meer tips of inspiratie kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.