Recept: zalmzijde uit de oven

22 juni 2025

Albert Heijn kondigde recent aan dat zij het visassortiment in de supermarkt uitbreiden met ruim 50 nieuwe producten en vissoorten. Zo willen zij klanten helpen om vaker voor vis te kiezen. Een keuze waar wij alleen maar achter staan. Want vis is niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond! En met dit simpele maar o zo heerlijke recept voor hele zalmzijde uit de oven heb je binnen no-time een feestmaaltijd op tafel staan! 

De supermarktketen breidt het visassortiment niet alleen uit, maar komt ook met een aantal gemaksconcepten zodat je nauwelijks nog in de keuken hoeft te staan. Precies wat wij al jaren doen met onze verse traiteurmaaltijden: heerlijke gerechten met vis in de hoofdrol, zó bij jou op tafel!  

Steek je liever de handen uit de mouwen, probeer dan dit heerlijke recept. Binnen 25 minuten – inclusief oventijd – zet jij een hele zalmzijde uit de oven op tafel! 

Recept voor hele zalmzijde uit de oven 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakblik met aluminiumfolie 
  • Rasp een citroenschil en pers het sap uit. Doe dit samen met olijfolie, honing, geperste knoflook en fijngehakte dille in een kom en roer goed door elkaar 
  • Leg de zalm met het vel naar beneden op het bakblik en bestrooi ‘m met zout, peper en de marinade van hierboven. Vouw het aluminiumfolie dicht, zodat de marinade niet wegdruipt 
  • Bak de vis in het midden van de oven tot hij net gaar is. Hou 15 tot 20 minuten aan. 
  • Open je pakketje, leg wat dille en citroenplakjes op de zalm en snij de vis op tafel in stukjes. 

Benodigdheden

  • 1 kilo zalmzijde met huid
  • 1 theelepel honing 
  • 1 bosje dille, fijngehakt 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 citroenen 
  • 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)

Vis kopen in de supermarkt of bij de vishandel? 

Vis kopen in de supermarkt lijkt misschien handig, vooral nu Albert Heijn het assortiment nog meer uitbreidt. Maar wil je écht het verschil proeven, dan moet je bij de vishandel zijn. De vis wordt daar meerdere keren per week vers aangeleverd en komt rechtstreeks van de afslag. In de supermarkt ligt vis vaak al dagen in de koeling en komt het uit een centrale distributie, wat ten koste gaat van de smaak en structuur. 

Ook maakt de visboer jouw stukje vis met liefde schoon en bereidt deze met passie en aandacht. Het kost misschien iets meer, maar daarvoor krijg je ambacht, versheid en service terug.  

Wil je dat verschil echt proeven? Kom dan langs bij onze viskraam, dan weet je precies wat we bedoelen! Je vindt onze viskraam op de volgende plekken en tijdstippen: 

  • Dinsdag van 11.00 tot 18.00 in Braamt (parkeerplaats tegenover Dorpshuis De Braempt) 
  • Woensdag van 11.00 tot 18.00 in Didam (voor de markthal) 
  • Donderdag van 11.00 tot 18.00 in Zevenaar (bij de Nettorama) 
  • Vrijdag van 10.30 tot 18.00 in Didam (voor de markthal)