Recept voor Koningsdag: gevulde paprika met zoete aardappel

23 april 2021

Oranje bóóóven! Helaas vieren we ook dit jaar Koningsdag vanuit ons eigen huis. Maar dat wil niet zeggen dat we er géén feestje van kunnen maken! Met dit makkelijke recept tover jij in een handomdraai een feestelijk (en oranje!) gerecht op tafel. Mét een kroontje!

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 4 oranje paprika’s
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • ca. 200 gram kipfiletblokjes of (vegetarisch) gehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Ca. 30 gram geraspte kaas

Tip: Deze paprika’s kun je met heel veel groenten vullen. Kijk vooral even in je koelkast: wat heb je al in huis? Denk bijvoorbeeld aan courgette, maïs, prei, tomaten(blokjes), kidneybonen of wortels.

Zo maak je het

Stap 1: Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2: Was de paprika’s en snijd doormidden. Zorg ervoor dat je het steeltje laat zitten. Dit is namelijk het ‘kroontje’ op je gerecht. Verwijder de zaadlijsten.
Stap 3: Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Stap 4: Verdeel de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui.
Stap 5: Voeg de kipfiletblokjes of het (vegetarische) gehakt toe en bak dit rul.
Stap 6: Voeg de blokjes zoete aardappel en de groenten naar keuze toe.
Stap 7: Breng het mengsel op smaak met peper, zout en het paprikapoeder
Stap 8: Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal. Schep de vulling in de paprika’s. Strooi de kaas over de paprika’s.
Stap 9: Bak de gevulde paprika’s ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 10: Serveer de gevulde paprika’s op een feestelijk bord. En klaar is je Koningsdag-gerecht!

Eet smakelijk!