Proef de Hollandse Nieuwe bij Smaakvolsmaak!

12 juni 2024

De kalender telt af richting een van onze favoriete dagen van het jaar: de start van het seizoen van de Hollandse Nieuwe. Op dinsdag 18 juni wordt het eerste vaatje haring geveild en een dag later, op 19 juni, kun jij deze verse delicatesse zelf proeven in onze viskraam.

De Hollandse Nieuwe is niet zomaar een haring; het is dé haring die op het perfecte moment gevangen wordt. De vis is op zijn best, boordevol vet en precies goed voor die zalige, romige smaak die we allemaal kennen en waar we van houden. Het is een ware traktatie die je niet wilt missen.

Traditionele veiling in Scheveningen

Het eerste vaatje haring wordt elk jaar in Scheveningen geveild, waarbij de opbrengst wordt geschonken aan het goede doel. Tegelijkertijd is dit hét moment waarmee het seizoen van de Hollandse Nieuwe officieel wordt ingeluid.

Scoor jouw haring vanaf 19 juni

Na de veiling brengen we de haring direct naar je toe. Kom langs bij onze viskraam en laat ons je een haring vers van het mes serveren. Of je nu kiest voor traditioneel met uitjes of lekker op een broodje, het wordt smullen geblazen.

10 leuke weetjes

Wist je dat de term ‘Hollandse Nieuwe’ helemaal niks te maken heeft met het land van herkomst van de haring? Deze én nog meer leuke weetjes over de beroemde vis lees je in dit blog.

Kom proeven

Vanaf 19 juni staan we op de markt voor je klaar met de Hollandse Nieuwe. Vanuit onze oranje foodtrailer naast de viskraam maken we de haring ter plekke schoon en kun je ‘m vers van het mes kopen. Hierdoor wordt de vis zo kort mogelijk aan de lucht blootgesteld, waardoor het vet niet kan oxideren én jij de beste smaaksensatie krijgt.

Hier vind je ons:

Dinsdag: 11.00 – 18.00 in Braamt
Woensdag: 11:00 – 18:00 in Didam
Donderdag: 11.00 – 18.00 in Zevenaar (bij PLUS Landeweerdijk)
Vrijdag: 10:30 – 18:00 in Didam

Dus, visliefhebbers, klaar voor de start? Hap!