Dit neem je mee in de picknickmand

19 mei 2022

Wanneer het zonnetje zich laat zien is het heerlijk om veel buiten te zijn. Althans, dat vinden wij. Lekker de natuur in, om te wandelen of te fietsen bijvoorbeeld. En natuurlijk mag iets lekkers voor onderweg dan niet ontbreken. Met een picknick zit je altijd goed. Maar wat stop je nou allemaal in zo’n picknickmand? Dat gaan we je nu vertellen!

De basis van een picknick is natuurlijk simpel. Neem een kleedje mee, pak wat lekkers om te eten en te drinken in en je bent in principe klaar om te gaan. Maar er is niets vervelender dan dat je je kleedje hebt gespreid en tóch iets belangrijks bent vergeten. Daarom hieronder een handige checklist voor niet-te-missen-items.

Handige items die je niet mag vergeten

Een kurkentrekker
Je zou maar nét je favoriete wijntje willen openen en geen kurkentrekker bij je hebben. Zonde! Een andere optie is natuurlijk om wijn met een schroefdop mee te nemen.
Meeneembakjes
Handig om al het lekkers in te vervoeren.
Plastic glazen
Minder breekbaar dan glas en lekker makkelijk om te vervoeren.
Wegwerpbordjes en -bestek
Na gebruik gooi je het zó in de afvalbak. Het liefst kies je natuurlijk voor biologisch afbreekbaar servies van bijvoorbeeld suikerriet.
Koeltas met koelelementen
Zodat je hapjes en drankjes lekker koel blijven tijdens een zonnige dag.
• Afvalzak
Handig om na afloop de plastic glazen, gebruikte bakjes en vies bestek in te vervoeren.
Zonnebrandcrème
Om een verbrande snoet te voorkomen

Tips voor lekkere picknickgerechten

Tot zover de handige items die niet mogen ontbreken. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk lekker eten en drinken! Natuurlijk kun je even een rondje supermarkt doen om wat kant-en-klare hapjes te kopen, maar ook home made gerechtjes zijn zó gemaakt. Hieronder een aantal tips.

• Belegde broodjes
Met kaas, gerookte zalm, eiersalade of humus en gegrilde groenten. Met belegde broodjes zit je altijd goed.
• Breekbrood met smeersels
Niets lekkerder dan vers stokbrood, Turks brood of breekbrood met je favoriete smeersels.
• Salades
Een gezonde salade mag ook niet ontbreken. Denk aan een salade caprese met tomaten, pesto en mozzarella, een couscoussalade met feta en veel groenten of een pastasalade met tonijn.
• Fruit
Verse aardbeien, frambozen of druiven doen het altijd goed. Of combineer meerdere fruitsoorten tot een lekkere fruitsalade.
• Snacks
Blokjes kaas, lekkere olijven, nootjes of gedroogde worst; iets te knabbelen is altijd lekker.
• Drankjes
Last maar zeker niet least: drankjes! Wijn, (speciaal)bier of verse sap maken jouw picknick helemaal af. Ook leuk: home made ijsthee, water met munt, komkommer of citroen of een originele mocktail.

Hmm, wij krijgen helemaal zin om te picknicken! Jij ook? Vul dan snel je picknickmand en trek er lekker op uit. Oh, en wist je dat je voor een aantal onderdelen van de picknick ook bij Smaakvolsmaak Visspecialiteiten terecht kunt? Denk aan onze populaire kruidenboter, een pastasalade met tonijn of gerookte zalm. Gewoon even een bezoekje brengen aan de markt in Didam of De Steeg!