De gezichten achter Smaakvolsmaak | Lyzette en Esri

14 januari 2022

De één is recent bij het team gekomen, de ander werkt al vanaf het allereerste begin bij Smaakvolsmaak. Lyzette en Esri, moeder en dochter, hebben allebei helemaal hun draai gevonden binnen het veelzijdige bedrijf. “Maar als we samen in de viskraam staan ben ik gewoon Lyzette hoor, niet ‘mama’. Sterker nog; mijn dochter vertelt mij nu wat ik moet doen, in plaats van andersom, haha.” Tijd voor een nadere kennismaking!

Dochter Esri is al vanaf de start van Smaakvolsmaak betrokken. Samen met Robert en Mariska heeft zij alle ontwikkelingen binnen het bedrijf meegemaakt. “Ik ben begonnen in de afwas, maar nu ben ik in feite de rechterhand van Robert. Ik help mee met voorbereidingen, draai cateringklussen, sta in de foodtrailer en in de viskraam. Ik ben overal inzetbaar”, vertelt Esri.

Van vrienden naar bazen

Lyzette is met name te vinden in de viskraam. “Robert en Mariska zijn onze vrienden, zodoende ben ik aan deze baan gekomen”, vertelt Lyzette. “Dat is wel grappig, want opeens zijn je vrienden óók je bazen. Maar dat gaat gelukkig heel goed, we kunnen het allemaal goed scheiden.”

Altijd afwisselend

Wat de dames het meest aanspreekt in hun werk? Lyzette vertelt: “Dat is toch wel echt de afwisseling. Op dinsdag help ik bijvoorbeeld met het voorbereiden van de traiteurmaaltijden, en op woensdag en vrijdag sta ik de hele dag op de markt. Dat is hartstikke gezellig, want ik ben een echte ‘Diemse’ en ken dus heel veel mensen. Die persoonlijke contacten maken een werkdag super gezellig. Maar af en toe sta ik ook op donderdag in De Steeg en ontmoet ik weer hele andere mensen. Je hoort het; afwisseling genoeg.”

Dat geldt ook voor Esri: “Ook de cateringklussen zijn heel afwisselend. Je hebt steeds te maken met andere gerechten en ik kom op de meest leuke locaties. Ik hoef me dus nooit te vervelen!”

Even geen mama

Af en toe staan moeder en dochter ook samen in de viskraam. Maar de familiebanden laten ze dan wél even los. Lyzette vertelt: “Toen ik net bij Smaakvolsmaak kwam werken, was Esri bang dat ik haar de hele tijd ging corrigeren. Maar het is eigenlijk de omgekeerde wereld; mijn dochter corrigeert mij nu, haha.” Esri vult aan: “Ja hoor, ik laat het gerust weten als ik denk dat het anders kan. Ik ben al zó lang bij Smaakvolsmaak dat ik precies weet hoe alles werkt, dus dat laat ik dan ook weten.” Dat kan Lyzette wel beamen: “Die jonge meiden hebben alles zó snel door, ik moet soms iets langer over een bepaalde handeling nadenken. ‘Let dan ook op!’, roept Esri dan, haha. In de viskraam ben ik gewoon Lyzette, niet mama. Dat werkt voor ons heel goed zo.”

Voelt als familie

Naast haar werk bij Smaakvolsmaak volgt Esri de vooropleiding voor de politie. Toch is ze zoveel mogelijk van haar tijd bij Robert en Mariska te vinden. “Ik ga direct vanuit school naar de viskraam en ook in de weekenden ben ik vrijwel altijd op de zaak te vinden. Ik spring regelmatig even bij, dat vind ik ook superleuk om te doen. Smaakvolsmaak voelt écht als familie.” Dat geldt ook voor Lyzette: “Robert en Mariska zijn super ambitieus en er liggen nog genoeg mooie toekomstplannen. Daar dragen we graag ons steentje aan bij. Het voelt ontzettend goed om een onderdeel te mogen zijn van dit mooie bedrijf!”

De smaak van Lyzette en Esri

Beste kok: Robert natuurlijk! Hij maakt de lekkerste dingen en stopt écht passie in zijn gerechten, dat proef je!
Hier mogen we jullie ‘s nachts voor wakker maken: Chocolademousse (Esri) en de biefstuk van Robert (Lyzette)
Dit lusten jullie écht niet: Lyzette probeert alles uit, maar Esri is niet zo gek op sushi
Favoriete vis uit de viskraam: Kibbeling!