De gezichten achter Smaakvolsmaak | Luuk en Maud

29 juni 2021

Als ze één ding hebben geleerd bij Smaakvolsmaak, dan is het wel de kunst van lekker eten. Maar als je hen vraagt om te kiezen tussen kaviaar en een kroket, dan gaat de voorkeur tóch uit naar dat laatste. Of niet? “Nou, doe mij maar een frikandel, hoor”. Aan het woord zijn Luuk en Maud Steenkamp. Broer en zus én allebei onderdeel van het team van Smaakvolsmaak. Tijd voor een nadere kennismaking!

Jullie zijn begonnen in de roerige coronatijd. Hoe was dat?

Maud: “Klopt, tijdens de lockdown zijn we gevraagd om mee te helpen met het rondbrengen van de maaltijden die mensen bij ons konden bestellen. Vooral rond de feestdagen hebben we heel wat heen en weer gecrosst door de regio.”

Ging dat goed? Of vlogen jullie elkaar als broer en zus wel eens in de haren?

Luuk: “Nee hoor, het was hartstikke leuk om te doen. En ook allemaal goed geregeld. We konden de maaltijden zó bij de deur afgeven en met een tikkie werd de betaling geregeld.”

De lockdown is gelukkig voorbij. Wat doen jullie nu?

Luuk: “Ik werk in de bouw, dat is wel echt mijn ding. Hoewel ik het wel heel leuk vond om op pad te zijn voor Smaakvolsmaak. Maar ik word geen kok, dat weet ik wel.”
Maud: Ik werk nog wel voor Smaakvolsmaak. Momenteel sta ik elke woensdag in de viskraam en help ik af en toe mee met cateringklussen. We werken in een supergezellig team en doen veel samen. Zo help ik ook vaak op de dinsdagen Robert en Mariska met het bereiden van de traiteurmaaltijden die op woensdag in de viskraam liggen.”

Wat vind je zo leuk aan dit werk, Maud?

Maud: “Het is gewoon allemaal heel goed geregeld. Robert en Mariska zijn ontzettend enthousiast én ondernemend. Smaakvolsmaak blijft maar groeien. En je komt ook veel leuke mensen tegen, op cateringklussen en op de markt bijvoorbeeld. Ik vind dit zó veel leuker dan een kantoorbaan. Het omgaan met mensen is echt mijn ding.”

Wat is het leukste dat jullie hebben geleerd?

Maud: “Lekker eten! Wij houden van normaal eten, gewoon een stamppotje ofzo. Daar is niets mis mee, maar bij Smaakvolsmaak hebben we heel veel verschillende dingen leren eten. Ook dingen die we thuis niet eerder geproefd hebben. Maar ook hoe je een bord leuk opmaakt en de tafel mooi aankleedt. Superleuk om te zien”.
Luuk: “Ik heb inderdaad veel leren eten, maar mijn favoriete snack is toch nog steeds een frikandel, hoor.”

De smaak van Maud

Beste kok: Oma
Hier mogen we je ‘s nachts voor wakker maken: Witte chocolademousse met aardbeien
Dit lust je écht niet:
Champignons
Favoriete vis uit de viskraam:
Kibbeling

Ben jij nog op zoek naar een leuke (bij)baan? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste lekkerbekken die ons team komen versterken. Bekijk onze vacaturepagina of neem gelijk contact met ons op.