De gezichten achter Smaakvolsmaak | Anja Ruys

19 juli 2022

Een bezoekje aan de plaatselijke bakker leverde haar niet alleen vers brood op, maar óók een nieuwe baan. Tussen de pistoletjes en croissants liep Anja Ruys (50 jaar) namelijk onze Robert tegen het lijf, die voorzichtig polste of ze op zoek was naar ander werk. Van het één kwam het ander, en inmiddels is ze alweer een aantal maanden in dienst bij Smaakvolsmaak als allround medewerker. Lees hier haar verhaal!

“Ik woon in Didam en kende Smaakvolsmaak al van naam. Ook ken ik Esri goed, die al vanaf de start bij Smaakvolsmaak betrokken is. Ik hoorde van haar hoe leuk ze haar werk vond, en dat leek mij ook wel wat. Zodoende besloot ik een tijdje terug om een open sollicitatie te doen. Helaas hadden ze op dat moment geen vacature vrij, dus ging ik verder kijken naar een andere baan.”

Toeval of niet?

En toen was daar het moment bij de bakker. “Ik stond te wachten op mijn bestelling toen Robert langs liep met een grote doos broodjes. Hij sprak me aan, maar ik moest eerst even graven waar ik zijn gezicht ook alweer van kende, haha. Ze hadden nu wél plek vrij in hun team en Robert vroeg of ik nog steeds geïnteresseerd was. Ik was al bezig met een andere baan en stond op het punt om een contract te tekenen. Maar werken bij Smaakvolsmaak leek me véél leuker. Dus ik greep deze kans met beide handen aan en dezelfde week zat ik al met Robert en Mariska om tafel om te praten. Toeval of niet, ik ben blij dat het zo is gelopen!”

In het diepe

In mei 2022 was het zo ver: Anja startte als allround medewerker bij Smaakvolsmaak. “Ik kon gelijk aan de bak, want het was die week topdrukte! Van Robert en Mariska kreeg ik de vrijheid en het vertrouwen om direct aan de slag te gaan. ‘Ga maar, doe maar!’, zeiden ze. Ja, ik werd goed in het diepe gegooid, maar natuurlijk wel met de nodige begeleiding van hun kant. Ik begon in de keuken, waar ik hielp met voorbereidingen. Tegenwoordig doe ik alles: ik ben aanwezig bij cateringopdrachten, ga op pad met de foodtrailer en sta in de viskraam.”

Naar de zin maken

Het is precies die afwisseling dat maakt dat Anja iedere dag met plezier naar haar werk gaat. “Ik sta in de keuken, maar kom óók onder de mensen. Op donderdag sta ik in de viskraam in De Steeg, op vrijdag in Didam en met onze cateringopdrachten kom ik ook overal. Ik heb 25 jaar lang in de productie van medische instrumenten gewerkt, maar dit is wel echt een andere tak van sport. We maken mensen blij met lekker eten, en daar word ík ook heel blij van. Geweldig toch!”

Verjaardag vieren

En dat het met de kwaliteit van Smaakvolsmaak wel goed zit, kan Anja uit eerste hand bevestigen. “Afgelopen mei werd ik 50 jaar en ik zocht nog een leuke locatie om mijn verjaardag te vieren. Op mijn eerste werkdag bij Smaakvolsmaak zag ik dat zij ook een Kooklokaal hebben. Nou, de locatie was dus meteen al gevonden! We hebben mijn 50e verjaardag daar goed gevierd, inclusief een heerlijk buffet, lekkere drankjes en een goede service. Dat was gelijk een mooie kennismaking met de dienstverlening van Smaakvolsmaak.”

De smaak van Anja

Beste kok: Robert! Het is elke keer weer een verrassing wat hij maakt. Hij maakt de lekkerste dingen en is ook super creatief, waardoor de gerechten er ook altijd heel mooi uitzien.
Hier mogen we je ‘s nachts voor wakker maken: Gebakken aardappels met uien van Robert, of een lekkere pasta.
Dit lust je écht niet: Ik ben geen fan van gamba’s en garnalen…
Favoriete vis uit de viskraam: Kibbeling mét ravigotesaus. En ik ben ook gek op de wraps met zalm en een traiteurmaaltijd met tagliatelle en vis.