Dagje strand of zwembad? Neem deze hapjes mee!

28 juli 2022

Zon, zee en strand: het zijn de ideale ingrediënten voor een perfecte zomerdag! Ga jij graag een dagje naar het strand? Dan kun je natuurlijk iets lekkers eten bij zo’n hippe strandtent. Maar waarom zou je niet je eigen hapjes meenemen? Nét zo lekker én een stuk betaalbaarder. Welk eten zich het beste leent om mee te nemen naar het strand? Dat vertellen we je graag!

Wraps

Wraps zijn heel makkelijk thuis klaar te maken. Vul een wrap met iets lekkers, zoals kip of zalm, voeg wat groenten toe, eventueel een dressing en rol ‘m op. Bewaar de wrap in aluminiumfolie, dan blijft ‘ie langer vers. Inspiratie nodig? Hier vind je heel veel lekkere wraprecepten.

Pastasalade

Een pastasalade eet je koud, waardoor dit het perfecte gerecht is om van tevoren te bereiden. Maak gerust een grotere hoeveelheid, zodat je er meerdere dagen van kan eten. Stop de gewenste hoeveelheid in een afsluitbaar bakje en vergeet geen vork mee te nemen!

Onze favorieten? Een pastasalade met tonijn of met zalm. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, kijk hier maar.

Fruit(salade)

Combineer diverse soorten zomerfruit tot een verfrissende fruitsalade. Denk aan ananas, meloen, perziken, aardbeien, frambozen en mango. Jammie!

Brood met dips

Stop een vers stokbrood, Turks brood, breekbrood of zachte bolletjes in je tas en vergeet je favoriete dips niet. Onze dip-tips: humus, tonijnsalade, tzatziki of kruidenboter. Koop ze in de supermarkt óf maak ze zelf, dat is makkelijker dan je denkt. Kijk maar.

Zoute snacks

Iets zoutigs gaat er altijd goed in op een warme zomerdag. Neem daarom ook wat zoute snacks mee, zoals chips, gezouten nootjes of borrelnootjes.

Genoeg drinken

Tijdens een zomerse dag is het belangrijk om genoeg te drinken. Door de warmte verlies je veel vocht, daarom is het belangrijk om goed te blijven hydrateren. Neem een koeltas mee en pak ‘m in met lekkere drankjes én koolelementen, dan blijven ze langer koud. Extra tip: vul een fles met water en leg deze de nacht vóór je stranddag in de diepvries. Zo ben je extra lang voorzien van koud water!

Met deze tips ben je helemaal klaar voor een dagje stand! Dus duik gauw de keuken (of de supermarkt) in en trek erop uit. Oh, en wist je dat je voor sommige hapjes ook bij ons terecht kan? De lekkerste kruidenboter, een pastasalade met tonijn of wraps met zalm haal je gewoon bij ons in de viskraam.