Begin écht goed aan je vakantie met een vakantieborrel

20 juni 2022

De vakantieperiode breekt aan en dus is het een goed moment om nog één keer een goede borrel te organiseren met je collega’s. Gelukkig mag alles weer, dus je kan lekker uitpakken. Hoe? Onze tips helpen je hopelijk met het organiseren van een fantastische vakantieborrel!

Vorig jaar schreven we al eens over het organiseren van een vakantieborrel. Helaas zaten we toen midden in de coronapandemie en was het inhuren van onze foodtruck eigenlijk de enige verantwoorde oplossing.

Gelukkig zijn alle maatregelen nu niet meer nodig en kan er dus ouderwets veel tijdens zo’n borrel. Dus laat je inspireren door onze tips en pak lekker uit deze zomer!

1. Geef een vakantieborrel in thema

Borrels op kantoor kúnnen soms best wat saai zijn. Maar bij een vakantieborrel is het eigenlijk onmogelijk om niet in een fijne vakantiestemming te zijn, dus maak daar gebruik van! Kleed de borrel aan met een bepaald onderwerp in gedachten. Het thema Hawaï doet het altijd goed! Hang een lei (de traditionele Hawaïaanse bloemenkrans) om de nek van je collega’s, serveer een lekkere Blue Hawaiian (30 m rum, 20 ml kokosmelk, 45 ml ananassap, 15 ml blue curacao) en zet een chille playlist op.

2. Organiseer iets competitiefs

Om te voorkomen dat de borrel alleen maar praten en drinken wordt, kun je voor wat afleiding en afwisseling zorgen door een kleine competitie te organiseren. Maak bijvoorbeeld een pubquiz of speel Ranking the Stars, maar dan met en over collega’s. Geen zin om zoiets voor te bereiden? Met een simpele sjoelbak of een dartbord kun je het ook heel leuk én competitief hebben!

3. Zorg voor voldoende zit- en schaduwplekken

Als het de zon lekker schijnt hebben mensen nóg meer zin in een gezellige borrel. Maar zorg er dan wel voor dat er voldoende zitplekken zijn en dat mensen de schaduw kunnen opzoeken. Bij de meeste partyverhuurbedrijven kun je grote parasols of schaduwdoeken huren. Wil je nóg meer schaduw? Overweeg dan een stretchtent.

4. Geef iets kleins weg

Zo’n vakantieborrel is eigenlijk ook een ideaal moment voor de directie om even de waardering uit te spreken. Zoiets gebeurt vaak al aan het eind van het jaar of bij de nieuwjaarsreceptie, maar waarom niet nog een keer halverwege het jaar? Die waardering kun je gepaard laten gaan met een kleine vakantiegadget. Denk aan een strandbal met je bedrijfslogo erop, een mistsprayer om het hoofd koel te houden of een waterfles met infuser.

5. Zorg voor lekkere hapjes!

Natuurlijk kan een feestelijke vakantieborrel niet zonder goede hapjes! Voor een borrel die buiten plaatsvindt tijdens de zomermaanden moet je extra goed letten op wat je precies serveert. Zo doen blokjes kaas en sandwiches het niet héél erg lekker in de volle zon. 😉 Wat wel kan? Toastjes met kruidenboter, (ambachtelijke) friet, groentespiesjes of frisse (pasta)salades.

6. Hou je borrel ná de zomervakantie

De beste tip bewaren we voor het laatst. Want wat dacht je ervan om de borrel ná de zomervakantie te plannen? De weken voor de (school)vakanties zijn immers al druk genoeg, en in september of (begin) oktober is het vaak ook nog heel erg lekker weer. Bijkomend voordeel: als iedereen een vakantie achter de rug heeft, heb je in ieder geval genoeg om over bij te praten!

Heb je geen zin om al die hapjes zelf klaar te maken? Dat snappen we maar al te goed! Jij wil toch ook optimaal genieten van de vakantieborrel? Gelukkig biedt Smaakvolsmaak redding. Wij verzorgen namelijk graag de catering van jullie hapjes. Daarbij houden we uiteraard rekening met alle dieet- en allergiewensen! Toch liever die foodtruck? Dat kan natuurlijk ook nog steeds!