Barbecue organiseren? Wij geven tips!

10 juni 2021

Het mooie weer heeft Nederland ein-de-lijk bereikt én we mogen weer 4 gasten thuis ontvangen. Dat vraagt maar om één ding: een barbecue! Maar hoe organiseer je nou dé perfecte bbq? Dát vertellen we je hier.

Tip #1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Wil je geen stress hebben als je gasten er zijn? Dan is een goede voorbereiding een must. Enkele uren voorafgaand aan de barbecue kun je alvast het vlees en de vis marineren, een salade maken en de groenten snijden. Door deze handelingen van tevoren uit te voeren, hoef je tijdens de barbecue alleen nog maar het vlees en de vis te grillen.

Tip #2: Maak een checklist

Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet kun je een checklist maken. Bedenk van tevoren wat je aan eten en drinken wilt serveren, maak een boodschappenlijst en haal de boodschappen op tijd in huis (of bestel ze online!). Maak ook een lijstje van alle dingen die je nog wilt doen voordat je gasten komen (het gazon maaien, de tuinmeubels schoonmaken, de barbecue op tijd aansteken ;)) en plan hier alvast een moment voor in.

Tip #3: Creëer een gezellige sfeer

Een barbecue wordt nóg leuker door een zomerse sfeer te creëren. Voorzie de eettafel van een kleurrijk tafelkleed, maak het af met leuke accessoires of verse bloemen en zet een fijn muziekje op. Zorg ook voor een sfeervolle setting als de zon ondergaat. Hang lampjes op, zet (citronella)kaarsen op tafel of steek een vuurkorf aan. Leg ook een paar dekentjes klaar voor als het later op de avond afkoelt.

Tip #4: Zorg voor lekkere drankjes

Bij een zomerse barbecue zijn drankjes natuurlijk onmisbaar. Een biertje of een wijntje doen het altijd goed. Of pak eens uit met een lekkere cocktail of een grote kan sangria. Zorg ook voor een alcoholvrij alternatief, zoals water met munt, basilicum of vers fruit of maak een mocktail, een alcoholvrije cocktail.

Tip #5: Geniet!

Onze laatste en misschien wel belangrijkste tip: geniet! Maak je van tevoren niet té druk en zorg ervoor dat je tijdens de barbecue zelf ook écht kunt ontspannen. Geef aandacht aan je gasten en geniet van het eten, drinken en de gezelligheid.

Stressvrije barbecue organiseren

Ga jij binnenkort een barbecue organiseren? Maak het jezelf gemakkelijk en regel de gerechten via de visboer. Op woensdag, vrijdag en zaterdag vind je Smaakvolsmaak Visspecialiteiten voor de markthal in Didam. Naast de lekkerste visspecialiteiten, zoals verse zalm en gemarineerde gamba’s, kun je bij ons ook terecht voor pastasalades én ons bekende vis-trio met een spread van zalm, tonijn en krab. Zo wordt een barbecue organiseren wel héél makkelijk!