5 redenen om een nieuwjaarsborrel te geven

7 december 2023

Ben je alweer bezig met het plannen van de feestdagen? Denk eens aan iets anders: een nieuwjaarsborrel! Waarom zou je jezelf beperken tot de kerstdrukte als je het nieuwe jaar op een rustige, maar net zo feestelijke manier kan inluiden? Hier zijn vijf redenen waarom een nieuwjaarsborrel het overwegen waard is.

1. Nieuw jaar, nieuwe start

Wat is er nou een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan samen met vrienden, familie of collega’s? Een nieuwjaarsborrel is de perfecte gelegenheid om het oude jaar achter je te laten en fris en vol goede moed het nieuwe jaar te starten. Proost op nieuwe kansen en bespreek wat jullie hebben gedaan in de kerstvakantie.

2. Minder stress, meer plezier

De kerstperiode kan behoorlijk hectisch zijn. Cadeaus kopen, uitgebreide diners voorbereiden, en dan hebben we het nog niet eens over de kerstborrels die gepland staan. Ook dáárom is een nieuwjaarsborrel ideaal: het geeft iedereen de kans om even adem te halen na de kerstdrukte en gewoon te genieten van elkaars gezelschap.

3. Creatieve thema’s en versieringen

Na de traditionele kerstversieringen is het tijd voor iets nieuws. Een nieuwjaarsborrel biedt de perfecte gelegenheid om creatief te zijn. Denk aan een glinsterend winterwonderland of een chique cocktailavond. Of doe eens gek en organiseer in januari een borrel in Hawaii-thema! De mogelijkheden zijn eindeloos!

4. Heerlijke hapjes en toasts

Geen nieuwjaarsborrel zonder heerlijke hapjes en sprankelende drankjes. Het is de ideale tijd om te experimenteren met nieuwe recepten of die luxe champagne eindelijk te ontkurken. En natuurlijk, de klassieke nieuwjaarstoost mag niet ontbreken. Proost!

5. Samen goede voornemens delen

Een nieuwjaarsborrel is een ideaal moment om samen goede voornemens te delen. Waar liep jij het afgelopen jaar tegenaan en wat is nou iets wat je in het nieuwe jaar écht anders wil doen? Misschien weet je elkaar wel te motiveren of te inspireren!

Ben jij ervan overtuigd dat die gezellige borrel ook aan het begin van het nieuwe jaar kan? Begin dan nu alvast met het plannen en regelen. Wij denken graag met je mee over de aankleding van jouw borrel en natuurlijk voor de invulling wat betreft hapjes en drankjes.