Het wildseizoen is geopend: ontdek de authentieke smaak in het Kooklokaal 

9 september 2024

De intrede van de herfst staat gelijk aan de start van één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Op 15 oktober begint het wildseizoen, en dat betekent dat het tijd is voor de rijke, robuuste smaken die alleen wildgerechten kunnen bieden. Bij Smaakvolsmaak brengen we een ode aan het wildseizoen met een speciale avond in het Kooklokaal. Chef Robert brengt het ambacht van de wildbereiding naar jouw tafel, waarbij hij zich laat inspireren door de smaken uit zijn jeugd. Lees meer.  

Het wildseizoen loopt van begin oktober tot eind december. Het is dé periode waarin wild (zoals herten, fazanten, wilde eenden en wilde zwijnen) volop beschikbaar is. Deze dieren, die vrij in de natuur hebben geleefd, bieden een smaakervaring die je niet vindt bij dieren uit de veehouderij. Hun dieet van natuurlijke producten draagt bij aan een vleesstructuur en smaakdiepte die culinaire liefhebbers zeer waarderen. 

Wildproeverij in het Kooklokaal

Wij nemen jou graag mee op een culinaire reis door het wildseizoen. Op dinsdag 22 oktober organiseren wij een exclusieve wildproeverij in ons Kooklokaal. Een uitgelezen kans om verschillende soorten wild te proeven, live bereid door chef Robert in onze eigen keuken. Hij weet als geen ander de authentieke smaak van wild te vertalen naar tongstrelende gerechten.  

Opgegroeid met het ambacht

Opgegroeid in een familie met jagers, heeft Robert van jongs af aangeleerd hoe je wild schiet en bereidt. Deze passie en kennis proef je terug in ieder gerecht dat we tijdens onze wildproeverij serveren. Robert gebruikt traditionele bereidingswijzen die hij heeft verfijnd om de unieke texturen en smaken van elk stuk wild naar voren te brengen. Zijn gerechten zijn niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar vertellen ook het verhaal van een ambacht dat generaties lang is doorgegeven.  

Beleef het zelf bij Smaakvolsmaak

De wildproeverij bij Smaakvolsmaak is meer dan alleen een diner; het is een culinaire beleving die de tradities van wildbereiding eert. Wij nodigen je uit om samen met ons de opening van het wildseizoen te vieren.  

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Reserveer nu en verzeker jezelf van een plaats aan tafel waar traditie en smaak hand in hand gaan. Voor meer informatie en reserveringen bel of app je naar Mariska via 06 33 56 46 46 of neem je contact met ons op via info@smaakvolsmaak.nl